Подготвят Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Търговище

11:13, 15 фев 17 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище подготвя специална Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение. Чрез нея се предвижда облекчени срокове за обработка на документация от администрацията, индивидуално обслужване за инвеститори и други мерки за подкрепа на икономическата активност в общината.

Нововъведението беше представено от кметът д-р Дарин Димитров пред ученици от  Професионална гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов”. Поводът за срещата, бе участието на училището в проект „Твоят час”, който цели да обогати познанията им в сферата на предприемачеството и бизнеса. Учениците са от 10 и 11 клас и участват в създадените по проекта групи  „Млад предприемач” и „Азбука за успешен бизнес”. Техни ръководители са Елка Маркова и Невяна Кънева.

На срещата в Община Търговище присъстваха зам. – кметовете Валентин Велчев и Емине Якубова, както и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Косьо Костов.

След кратка презентация, представяща икономическия потенциал на Търговище, учениците бяха запознати с основни моменти от подготвяната Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Търговище. Предстои текстовете й да бъдат обсъдени с представители на бизнеса, организации, работещи в икономическия сектор, както и с гражданите, преди да се внесе в Общинския съвет. 

Особено голям интерес за учениците предизвика темата за новата визия на панаира, която д-р Димитров постави. Сред техните предложения са осигуряване на повече възможности за забавление, организиране на концерти всяка вечер от панаирната седмица, провеждане на състезания между училищата и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама