До края на месеца подновяват забавените плащания за част от реализирания тютюн от реколта 2016

11:40, 15 фев 17 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отложиха заседанието на Управителния съвет на Националната асоциация на тютюнопроизводителите 2010. По план то трябваше да се проведе вчера в Дулово, но председателят Цветан Филев е бил извикан на спешна среща с търговските дружества, които дължат пари за изкупена вече суровина преди 3 месеца.

Около 60-70 % от изкупените сортове „Кабакулак” и „Бърлей” от Североизточна България все още не са платени. Това съобщи Фикрет Бекир, зам.-председател на НАТ 2010.

На срещата една от фирмите е обещала да започне плащания до края на месеца. В момента се водят преговори и с другата. Третото дружество „Михайлидис” АД обаче е в затруднено положение, а дължи пари на близо 5000 семейства. Около 40 % от тютюнопроизводителите, които чакат пари от тази фирма, са от област Шумен.

„С тях не успяхме да направим среща. НАТ 2010 мисли по този въпрос и ще искаме хората да бъдат компенсирани по някакъв начин. Общата сума, която фирмата дължи е 1,5 млн. лева”, заяви Фикрет Бекир.

Той каза каза още, че са изпратили вече 3 писма до служебният министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков с искане за свикване на Консултативен съвет по тютюна, но отговор от там няма.

Заседанието на Управителният съвет на асоциацията ще се проведе до края на седмицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама