Дамски волейбол на световно ниво през юли в Русе

13:03, 15 фев 17 / Спорт 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"През тази година ще се проведе един от кръговете на Гран При, това е аналога на Световната лига, само че при жените. Световно състезание, в което участват най- силните държави. България е домакин на един от тези турнири и ние решихме този турнир да се проведе точно в Русе.

Защо в Русе- тази зала е едно прекрасно съоръжение. Малко са залите в България, които имат такъв комплексен характер. Освен това за нас е много важно да приобщим русенските приятели на волейбола, русенските фенове и хората от региона към това да видят волейбол на световно ниво.

Очакваме много интересни волейболни мигове, интересна надпревара и голям интерес от страна на русенските фенове, но това го разглеждаме и като една първа стъпка в посока на Световното първенство", заяви в Русе инж. Данчо Лазаров, президент на Българската федерация по волейбол.

Днес в "Булстрад Арена" се състоя пресконференция по повод официалното обявяване на FIVB World Grand Prix Ruse 2017 по волейбол за жени, което ще се проведе от 04 до 09 юли 2017 г. За турнира тимът на България е в група с отборите на Германия, Южна Корея и Казахстан.

Беше коментиран и изборът на "Булстрад Арена", като една от трите зали в България избрани за провеждане на Световното първенство по волейбол през 2018 г., което ще се проведе едновременно в България и Италия.

Както вече ви информирахме София, Варна и Русе ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже. 

Световното първенство през 2018-а година ще се проведе от 10-и до 30-и септември. Страната ни ще бъде домакин на две от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата.

Заключителните сблъсъци от финалната четворка ще приеме Италия. Настоящ световен шампион е тимът на Полша, който през 2014-а беше домакин и спечели титлата пред собствена публика.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама