Ремонтират работилниците на Механотехникума, изграждат нови кабинети в Електротехникума

13:08, 15 фев 17 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас е спечелила финансиране и подготвя документално изпълнението на проект за "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизиране на инфраструктурата в шест професионални гимназии", похвалиха се от кметството. Целта е условията и приемът в тези училища да станат по-привлекателни, учениците да завършват по-подготвени и да се възстанови скъсаната връзка между бизнес и образование. Отделно Общината дейно участва в процеса за осъвременяване на учебните програми, като въвлича в него и местния бизнес.

Част от изпълнението на споменатия проект е цялостният ремонт на старите работилници в Механотехникума, както и изграждането на нови специализирани кабинети в Електротехникума.

Работилниците в Механото ще бъдат преустроени и ще се въведат мерки за енергийна ефективност. Там се предвижда да бъде внесено ново оборудване - учебни дъски, столове, бюра, метални шкафове, работни маси, кутии за инструменти и др. Обновяването ще засегне кабинетите по електроника, електротехника, двигатели с вътрешно горене, работилниците за шлосери и стругари.

По същия проект, освен нов физкултурен салон, в Електротехникума ще бъдат изградени четири нови специализирани кабинета - за лабораторна практика по ВЕИ, силнотокови, телекомуникационни системи и запояване, компютърна техника и технологии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама