Художествената гимназия спечели голямата награда в кампанията „Безопасна любов“

15:25, 15 фев 17 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ спечелиха голямата награда в междуучилищната надрепавара „Безопасна любов“, организирана от сдружение „Жажда за живот“. „Безопасна любов“ е името на поредната мащабна и атрактивна антиспин кампания, която сдружението организира в Сливен.

Пред препълнената зала на Военния клуб екипът на Художествената гимназия представи постановка, която предизвика аплодисментите на публиката. Сюжетът постигна целта си да предизвика младежите да помислят за разумен и здравословен сексуален живот, което натежа и при избора на журито. Част от трупата влезе в залата на Военния клуб с мотор.

В Деня на влюбените – 14 февруари, ученици от 7 сливенски гимназии показаха на сцената своя прочит по темата по различен и атрактивен начин. „Предизвикателството беше голямо. Всички ученици бяха изключително добре подготвени.“, заявиха от „Жажда за живот“ – Сливен.

Наградата, за екипа на Художествената гимназия, е двудневен тренинг в хотелски комплекс „Дивеците“ – с. Ичера. Техни подгласници в класирането са Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ и Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“.

Изненадващо за публиката и участниците Община Сливен и Регионалното управление на образованието, връчиха специални награди. Милена Чолакова – директор на дирекция “Образование, култура и връзки с обществеността“ в Община Сливен връчи приза на езиковата гимназия, а Кристиана Станкова – старши експерт в Регионално управление на образованието в Сливен, отличи Художествената гимназия.

Всички участници получиха и „Жаждификати“ от организаторите от „Жажда за живот“ за атрактивното си представяне. Доброволците Елена и Вики, които работят по проект „Връстници обучават връстници за сексуално предавани болести“, финансиран по Програма Еразъм+, посрещаха гостите с любовни послания с въпроса „Какво е любовта“.

„Любовта е прекрасно състояние на духа“,Р+З=В.Н.Л. Да се знае!!!“, „Любовта е фантастична, но без доверие и чувствата не стават“, бяха част от посланията на младежите. При всички се отличаваше разумният поглед към безопасния сексуален контакт. А това беше основната цел на събитието“, посочиха от „Жажда за живот“.

Успоредно с това близо 30 души изследваха безплатно и анонимно своя HIV-статус в мобилната лаборатория на Кожно-венерическия диспансер пред залата. Всички резултати са отрицателни. Събитието бе заснето и предстои да се излъчи по местната телевизия Канал 6.

„Безопасна любов“ е поредната ни атрактивна инициатива в антиспин кампаниите, които организираме няколко пъти в годината вече повече от 5 години. Продължаваме да работим в тази посока, защото безопасния и разумен сексуален живот сред младежите е важен не само за тях индивидуално, но и за цялото общество“, казаха още от „Жажда за живот“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама