Кристиян Димитров ще боксира на турнира "Странджа"

15:35, 15 фев 17 / Спорт 25 1335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 280 състезатели (210 мъже и 72 жени) от 35 държани ще участват в 68-ото издание на боксовия турнир „Странджа“, който ще се проведе от 21 до 26 февруари в зала „София“.

България ще бъде представена от над 30 боксьори, като освен националите, сред които и сливналията Кристиян Димитров, на ринга ще излязат и много клубни състезатели.

Входът за зрители ще е с билети, които се продават в системата на Тикетпортал, а средствата от тях ще отидат за парични награди на най-добре представителите се български боксьори. До полуфиналите цената на пропуските ще е по 5 лв. на ден, а за мачовете за разпределение на медалите – по 10 лв.

До полуфиналите двубоите ще се провеждат на два ринга, а сесиите са от 15:00 и от 18:30 ч. Полуфиналите ще са на един ринг в събота (25 февруари) от 14:30 и 18:30 ч., а финалите са в неделя (26 февруари) от 14:00 ч.

„Огромният интерес към турнира наложи увеличаването на дните за провеждането му“, заяви изпълнителният директор на БФБ Светослав Сапунджиев.

Друга новост е, че жените ще боксират в 3 части по 3 минути, а не както бе досега 4 по 2 минути. Промяната бе приета от Международната боксова асоциация (АИБА) на 19 декември 2016 г. По време на турнира ще се проведе и сертификационен курс за съдии 3 звезди на АИБА, а срещите ще бъдат реферирани от по петима арбитри около ринга.

Носителите на купа „Странджа“ при мъжете и при жените ще бъдат определени от супервайзора на надпреварата.

 „Готови сме за турнира. Проведохме много успешен лагер на Белмекен, за което благодаря на федерацията и на треньорския щаб, в който влезе и психолог, заяви старши треньорът на националите Жоел Солер Арате. - Осъществихме нов проект с включването и на млади и перспективни боксьори, които се влагаха дори повече от мъжете. На тях им предстои европейско първенство в България, а на мъжете  - европейско и световно първенство, където са насочени основните ни усилия. Целта ни за „Странджа“ е да подобрим статистиката от миналата година, когато записахме 15 загуби с 1:2 съдийски гласа“, допълни кубинският специалист, който призна, че въвежда нова система за подготовка, неизползвана досега.

Състав на националния отбор на България за купа „Странджа“ 2017:

 Мъже

49 кг - Тинко Банабаков

52 кг - Даниел Асенов

56 кг - Стефан Иванов, Кирил Русинов и Душко Благовестов

60 кг - Катин Асенов и Елиан Димитров

64 кг - Айрин Исметов

69 кг - Роберт Чамасанян

75 кг - Арман Хакобян

81 кг - Благой Найденов

91 кг - Кристиян Димитров

+91 кг - Петър Белберов

 

Жени

51 кг - Златислава Чуканова, Габриела Димитрова и Венелина Поптолева

54 кг - Станимира Петрова и Калина Трендафилова

60 кг - Деница Елисеева

64 кг - Джоана Нуамеруе

75 кг - Мелис Йонузова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама