Кметът на Ветово върна за ново разглеждане бюджета на общината за 2017 г.

16:19, 15 фев 17 / Политика 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Ветово Георги Георгиев е върнал за ново обсъждане бюджета на общината за 2017 година, съобщават от местната администрация. 

Кметът е счел, че решенията на Общински съвет от 30 януари 2017, общо 18 на брой, са незаконосъобразни и нецелесъобразни, поради неспазване на установената форма, в противоречие с материално правните разпоредби и е налице несъответствие с целта на закона. Поради тези съображения той е наредил връщане за ново обсъждане в Общински съвет - Ветово приетите решения по протокол от сесия, проведена на 30 януари. Решението на кмета е на основание член 45 ал.5 във връзка с член 44 ал.2 от ЗМСМА. 

За опасност от блокиране на бюджета на Общината алармираха общински съветници от ГЕРБ и ДПС в началото на месеца, когато на пресконференция разясниха подробно казуса около местния бюджет. Те заподозряха, че кметът Георгиев, който не е присъствал на заседанието, ще направи всичко възможно да спре приемането на бюджета, тъй като при така създалата се ситуация ще разполага със средства, които ще може да разпределя без санкция на местния парламент. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама