Три от седемте нови автобуса от градския транспорт на Бургас вече возят пътници

16:24, 15 фев 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три от седемте чисто нови съчленени автобуса на полската марка "Solaris" тръгнаха днес по улиците на Бургас, съобщиха от Общината. Благодарение на тях значително ще се подобри пътуването до новите квартали "Черно море" и "Рудник". Останалите 4 автобуса ще се включат в движението, след като приключи процесът по оборудването им с валидатори, който тече в момента.

Новите автобуси са с дизелови двигатели и отговарят на екологичния стандарт EURO 6. Това означава, че изгорелите газове, които те изпускат, са сведени до минимум. Специалният им дизайн ги прави изключително аеродинамични и осигурява по-голяма безопасност за пътниците в тях. Превозните средства са оборудвани с ниски подове, за да са максимално достъпни за всички граждани и посетители на Бургас.

Автобусите разполагат със специално място, предназначено за инвалидни и бебешки колички. Освен това машините са оборудвани с електронни табла за информация, видео наблюдение, GPS система и климатик. Имат 40 седящи места, а максималният брой пътници, който ще събират, е 130.

От 2013 година до днес са закупени и пуснати в движение 67 нови автобуса, 22 нови тролейбуса, 6 нови микробуса, а сега и новите 7 солариса, които обслужват новите квартали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама