Оставиха в ареста 17-годишен откраднал автомобил в Стара Загора

16:32, 15 фев 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“  постанови Районен съд Стара Загора спрямо 17-годишния М. Н., привлечен като обвиняем от Районна прокуратура по досъдебно производство за това, че в съучастие, в условията на повторност, при немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради и използване на техническо средство отнел отнел чужда движима вещ без съгласието на собственика, престъпление по чл.195, ал.1,т.3,т.4, предл.2 и т.7 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 9 февруари 2017 г. в Стара Загора  М.Н. заедно с друго лице, използвайки отвертка са счупили малкото стъкло на прозореца на задната лява врата на  лек автомобил “Опел Кадет“, паркиран до жилищен блок. Клед това отмъкнали колата. Двамата обвиняеми имали намерение да продадат автомобила за скрап и да си поделят финансовите средства.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпление от общ характер.  До момента М. Н. е осъждан седем пъти, като наложените наказания по всички осъдителни присъди са за кражби на леки автомобили или акумулатори. Деянието на 9.02.2017 г. е извършено от М. Н. в изпитателния срок на предходно осъждане.

Мярката може да се обжалва пред Окръжен съд Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама