Очакваме ръст между 7-10% на туристите за следващото лято

19:29, 15 фев 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прогнозите за този летен сезон са за ръст на туризма със 7 – 10%. Това съобщи министърът на туризма Стела Балтова при откриването на най-голямото туристическо изложение у нас "Ваканция Спа Експо", в което участват 350 туристически компании и повече от 40 общини.

Изминалата 2016 г. беше изключително добра за българския туризъм – над 8 млн. чужди туристи, а приходите от международен туризъм надхвърлиха 6 млрд. лева, заяви премиерът Огнян Герджиков. Тези резултати се дължат на първо място на прекрасната българска природа и на това, че все повече знаем как да оползотворяваме природните дадености, допълни той, цитиран от Mediapool.

„Считам, че туризмът трябва да бъде превърнат в национална кауза, в което съм убедена не от днес и, не от вчера. Туризмът е секторът, който има най-силно въздействие върху всички останали сектори в България и, който има потенциала да даде най-висок ръст в брутния ни вътрешен продукт”, подчерта служебният министър на туризма.

„Радвам се, че 34-ото издание на международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО” събра представители от над 35 изложители, представители от над 20 държави. За първи път на днешното издание участват Малдивите, Албания и Грузия”, заяви Стела Балтова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама