Утре ще се проведат общи избори в Еквадор

00:00, 19 фев 17 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази неделя ще се проведат парламентарните и президентските избори в Еквадор. На жителите на южноамериканската страна им предстои да изберат държавен глава, вицепрезидент, 137 члена на Националната асамблея и 5 депутати, които ще представляват републиката в Андския парламент - съвещателния орган на Андската общност (политическа и икономическа организация, състояща се от Чили, Боливия, Колумбия, Еквадор и Перу - бел. авт. ). Това съобщи БГНЕС.

Еквадорците ще вземат участие и в референдум, който местната преса нарича "етичен пакт". "Съгласни ли сте да се въведе забрана за лицата на изборни длъжности и държавни служители да притежават банкови сметки, капитали, фирми и активи от какъвто и да е род в офшорни зони?" е темата, по която те ще могат да изразят позицията си. Ако гражданите гласуват "за" всички политици и държавни служители в страната ще разполагат с една година, за да прехвърлят активите си в родината. Ако не направят това, те ще бъдат отстранявани от заеманите постове.

Резултатът от еквадорските избори е важен, тъй като от него зависи съдбата на Джулиан Асанж. Основателят на „Уикилийкс“ ще получи едномесечно предизвестие за напускане на еквадорското посолство в Лондон, ако президентските избори в страната бъдат спечелени от кандидата на опозицията - Гилермо Ласо

БГНЕС, припомня, че миналата седмица той заяви, че е време Асанж да се премести, тъй като неговото убежище е твърде скъпо и неоправдано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама