Пловдив почита 144 години от трагичната гибел на Апостола

06:23, 19 фев 17 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика днес от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 144 – та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 10 часа, в Църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида..

Слово пред паметника ще произнесе преподавателят по история от Националната търговска гимназия в Пловдив Георги Василевски, а водещ на възпоменателното честване ще е актьорът от Драматичен театър – Пловдив – Троян Гогов.

В церемонията по традиция ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци.

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат Областният управител на област Пловдив, представители на администрацията, Председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, заместник-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив,  представители от армията, църквата, образователни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама