Общински кмет избират в Кубрат

08:03, 19 фев 17 / Политика 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Частичните избори за кмет на община Кубрат са започнали навреме и в спокойна обстановка. Всички избирателни секции са отворили навреме при пълен състав, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Мариета Борисова. Само в първа секция в село Беловец се е наложила смяна на председателя на секцията, който бил възпрепятстван да се яви заради лични причини.

На територията на общината има 36 секционни избирателни комисии, като шест от тях са подвижни.

Общо 16 276 са избирателите от община Кубрат, които ще могат да упражнят правото си на глас на днешния частичен вот. Те ще избират сред петима претенденти за кметския пост, като трима от тях са издигнати от партии, един от местна коалиция и един от инициативен комитет.

Изборите в общината протичат спокойно, към момента няма подадени жалби и сигнали за нарушения на изборния процес, посочи председателят на ОИК.

В общината е създадена организация за транспортиране на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в изборния ден. Телефона за заявки за специализиран транспорт е (0848) 7 2020. До 24:00 часа днес на територията на общината е въведена временна забрана за продажба и сервиране на алкохол и спиртни напитки. През целия изборен ден екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на вота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама