Теч в саудитски нефтопровод уби един и рани трима

08:57, 19 фев 17 / Свят 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един човек загина, а други трима бяха ранени след теч на нефтопровод в Саудитска Арабия, съобщиха от държавния петролен гигант „Сауди Арамко“. Това предаде АФП, цитирано от БГНЕС.

Инцидентът е станал в съоръжение край град Абкаяк, разположен на 60 километра югозападно от Дахран, където е седалището на най-голямата петролна компания в света.

Двама от ранените вече са изписани от болницата, а в Туитър ръководството на компанията изрази съболезнования към семейството и близките на починалия.

Междувременно Рияд иска да диверсифицира своята икономика, силно зависима от петрола, но едва откакто цените на „черното злато“ се сринаха (преди около две години), най-голямата страна износителка на нефт в света бе принудена да ускори усилията си в тази посока.

Подробен план за реформи и преструктуриране на саудитската икономика беше представен в края на април миналата година. Той цели да продаде чрез фондовия пазар част от „Арамко” и да направи държавния фонд 2 трилиона долара, което би било най-голяма пазарна капитализация в света.

Облекчаването на правилата за чуждестранните инвеститори пък има за цел да стабилизира средата в която работи финансовия пазар, да подкрепи националната икономика и да стимулира инвестициите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама