Обучават евреи в Сливен за справяне при кризи

09:38, 19 фев 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучение с Регионалната организация на евреите "Шалом" ще проведат днес представители на Сливенска община.  Темата е "Заплахите в нашето общество от природен и техногенен характер и тероризъм". Проявата започва от 11 часа и ще бъде в конферентната зала на х-л "Централ".

Водещи лектори ще бъдат инж. Снежана Кънева от Община Сливен и Николай Чиликов – от териториална дирекция на ДАНС. Темите, които те ще представят, обхващат основните стъпки за противодействие на бедствията – земетресение, радиация, наводнения и т.н.

Инициативата за срещата е на Регионалната организация „Шалом" в Сливен. В свое писмо до кмета на общината Стефан Радев, председателят на структурата - Юлия Гавазова отправя молба за провеждане на обучение при кризи с представители на еврейската общност. Тя поздравява администрацията за провеждането на обучение през януари тази година със секретари на читалища и представители на културни институти.

„В подобни обучения сме участвали преди повече от 25 години. Децата ни, за съжаление, не са запознати с мерките за справяне в критични ситуации. Хората с подобна подготовка имат много по-голям шанс да се справят по време на криза, както и да окажат съдействие на други около себе си", пише в писмото си Гавазова.

Националната еврейска организация "Шалом" е колективен член на Общобългарския комитет "Васил Левски". Представителите, които участват в срещата, ще се присъединят към официалната церемония – поклонение пред паметника на Васил Левски, по случай 144 години от гибелта на Апостола на свободата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама