360 проби вино и спиртни напитки се състезават за "Златен ритон" на ВИНАРИЯ 2017

09:46, 19 фев 17 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки участват в Международния конкурс „Винария 2017“.Победителите ще станат ясни по време на „Нощта на Златния ритон“, която по традиция се провежда в първия ден на изложението „Винария“ – на 22 февруари 2017 г.

Напитките ще се оценяват от 24-членно жури, в което 15 са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса. Петима от членовете на международната комисия са носители на приза „Енолог на годината“ . В групата спиртни напитки в различните категории са: водки, уиски, винено бренди, ракии и ликьори. В конкурса са включени проби и на водки от Русия.

Преди няколко дни председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев се завърна от най-голямото специализирано изложение за Русия и Източна Европа за висококачествени храни и напитки „Продекспо“, което се проведе в Експоцентъра в Москва от 6 до 10 февруари 2017 г. На него България се представи с щанд на площ от 30 кв. метра с вина от „Винзавод“ АД – Асеновград, „Винпром Русе“ АД, „Винал“ АД – Ловеч и „Винарна Стамболово“ ЕООД.  

 „Като цяло в Русия много бързо се развива винената култура. Непрекъснато се откриват нови винени барове, малки ресторанти с предлагане на бутикови вина, специализирани магазини. Така че това е един сегмент, който има голям потенциал за развитие“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама