Деветгодишен спечели за трети път шахматния турнир "Млади надежди" в Плевен

09:48, 19 фев 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветгодишният състезател Никола Кънов от Шахматен клуб „Елит“ в София спечели за трети път турнира „Млади надежди“ в Плевен, информира Христинка Илиева и треньора на спортния клуб по шахмат в Плевен XXІ. Малкият шахматист защити преходната купа на турнира, като стана победител в четвъртото му издание с максимален резултат – 6 точки от 6 възможни. 

Негови достойни съперници на шахматната дъска бяха състезателите от плевенския клуб Александър Георгиев и Нора Рашева, които завършиха с 4,5 т. и с 4 т. и се наредиха на второ и трето място.

От четирите проведени турнира с три победни е Никола,а с една – Нора. До края на веригата остават още два състезания, които ще се проведат в края на март и април.  

Наградата при 8-годишните отново спечели Виктор Иванов с актив от 2,5 точки. В турнира участва и шахматистка от Страсбург, Франция. Десетгодишната Александра Малиновски, която беше на едноседмична подготовка в плевенския клуб, завърши с 2 точки и се класира на 9-то място. В надпреварата на 17 и 18 февруари 2017 година  се включиха общо 12 деца на възраст до 10 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама