Над 100 домакинства в Сливенско се включиха в проучване за използването на нови технологии

12:52, 19 фев 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
102 домакинства и 291 лица в област Сливен на възраст от 16 до 74 години са се включили в проучване за използването на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) от домакинствата и лицата през 2016 година, сочи справка на Отдел „Статистически изследвания - Сливен“.

Резултатите от проведеното изследване показват, че 54.1% от домакинствата имат достъп до интернет в домовете си при средно за страната 63.5%, като за областта е отбелязан ръст от 9.5 на сто спрямо предходната година. Понижение има в регулярното използване на интернет, като в сравнение с предходната година в областта е регистриран спад от 4% в дела на лицата, които се възползват от удобствата на глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично.

През 2016 г. 30.2% от населението на област Сливен в анкетираната възрастова група използва редовно интернет. Мъжете са по-активни при редовното ползване на интернет в сравнение с жените – съответно 32.1 и 28.3%. Значителни са и различията при редовно използващите интернет по образование, като 86.5% от лицата с висше образование използват редовно глобалната мрежа, при само 14.5% от лицата с основно или по-ниско образование. При използването на глобалната мрежа от лицата за взаимодействие с публичната администрация и местното самоуправление се наблюдава увеличение от 1.5 на сто в сравнение с предходната година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама