Добрич почете паметта на Апостола на свободата

13:15, 19 фев 17 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С панихида, отслужена в храм "Свети Георги", започна възпоменанието по случай 144-годишнината от гибелта на Васил Левски. След това пред паметника на Апостола се състоя общоградско поклонение на което присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, областният управител Детелина Николова, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общински съветници, заместник-кметове, представители на политически партии и организации, граждани.

"Живеем в напрегнати времена, където на първо място, всеки ден, не трябва да забравяме, че сме българи“, каза в словото си кметът Йордан Йорданов. Той напомни, че „не бива да забравяме, че сме един народ. И независимо от всичко онова, което се опитва да ни разделя, ние трябва да продължаваме да се борим за нашия народ, за неговото просъществуване.“

„След 144 години вечност днес отново сме тук - да отдадем почит, да не забравяме нашата история и да учим децата си в единство, да бъдат и да се борят заедно. Дълбок поклон пред жертвата на Апостола!", каза още кметът.

 "Той е жив. И ще живее вечно. Защото на земята остават само нашите дела. А неговият живот е едно свято дело“, посочи в словото си главният уредник в Регионалния исторически музей Надежда Иванова. „Нека всеки от нас пази онзи негов образ, който му е най-свиден. Но нека го помним като единственият, който пожела да промени света. Не за себе си, а за другите. Какъв удивителен житейски избор!", призова още тя.

Своята творба "Левски" прочете осмокласничката Татяна Иванова от клуб за творческо писане "Литературната къща". С нея тя завоюва първа награда в конкурса "Високо бесило", Казанлък. Присъстващите на поклонението почетоха паметта на Дякона с едноминутно мълчание и поднесоха венци и цветя на паметника му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама