Нова система за управление на трафика ще заработи в София

16:22, 19 фев 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на тази година от Столична община планират да реализират проект за приоритизация на движението на градски транспорт, научи Topnovini.bg от пресцентъра на институцията.

Тази нова и интегрирана система за управление на трафика в столичния град ще осигурява зелена вълна за преминаването и на колите на обществения градски транспорт. По нейното изграждане се работи от няколко години, а до момента Столична община е инвестирала 10 млн.евро по този европейския проект за модернизиране на кръстовищата и оптимизация на трафика в града.

Плавно ще бъде въведена приоритизация за градския транспорт - автобусите и трамваите, преминаващи през три кръстовища в центъра на София, експериментално ще получават зелена вълна, ако закъсняват от разписанието си.

Системата за приоритизация на градския транспорт се очаква да даде възможност за с една трета по-бързо преминаване през възловите кръстовища на града на колите на столичния градски транспорт..

Всяко едно централно и възлово кръстовище в София ще се следи непрекъснато в реално време, камерите ще се въртят на 360 градуса и при инцидент ще има обратна връзка и ще може да се вземат мерки. По всяко време ще се вижда и къде закъснява градският транспорт, като при необходимост ще се въвеждат промени в организацията на движение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама