Централата на „Нова Република“ няма да се меси в листата за Добрич

18:22, 19 фев 17 / Политика 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Листата на „Нова Република“ ще бъде регистрирана по начина, по който е съставена и подредена в Добрич", това увери председателят на коалицията Радан Кънев.

Той поздрави „Нова република“-Добрич с това, че партийните ядра и гражданското ядро на бившия Реформаторски блок се обединиха в една обща структура. Заедно излъчиха водач  и подредиха листата. Това се посреща в София със задоволство и радост, заяви Кънев.

Листата бе представена пред журналисти. Неин водач е преподавателят по чужди езици във Висшето училище по мениджмънт Драгомир Цукев. Втори е Мирослав Георгиев – икономист, работи в частния бизнес, председател на ДСБ в Добрич. Трети е Ивайло Петров – областен председател на ДСБ, четвърта е Милена Керанова - член на общинското ръководство на ДСБ, има частен бизнес .На пето място е Тодор Моралийски - председател на БЗНС „Никола Петков”, шести е Диян Кралев от Българска демократична общност. Очаква се в листата да бъдат включени и представители на Каварна и Балчик.

 „Много съм доволен, че в Добрич „Нова Република“ издигна един изтъкнат учител, човек с опит и в България, и в чужбина, за да покажем каква е основана на развитието на българската демокрация – силна и образована нация, и здрави закони и правосъдие“, заяви Радан Кънев.

 „Ние търсим нови, императивни инструменти, които да допринесат за пробив в нашето общество“, заяви Драгомир Цукев. „Такъв акцент от последните няколко дни е акцентът върху образованието. За разлика от някои политически сили, които подхождат към образованието, като към синдикална организация, ние не обещаваме двойни заплати на учителите, а предвиждаме изцяло обновяване на учителския състав в следващите десет години. Като имаме предвид, че това ще бъде елита на нацията. Именно с такива учители можем да пренесем нацията в бъдещето и България да стане едно по-добро място за живеене“, сподели още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама