Протест срещу завишения данък върху недвижимите имоти в Сливен

14:09, 20 фев 17 25 564 Шрифт:
Автор:

Протест срещу вдигането на данъка върху недвижимите имоти се проведе днес пред сградата на община Сливен. Организаторите от Гражданско Обединение за Сливен призоваха недоволните граждани да изразят позицията си,  като се включат в протеста.

По същото време под Стария бряст започва подписка с искане за извънредно заседание на Общинския съвет.  Подписката се инициира от коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО". Тя ще продължи до началото на предизборната кампания. Целта е да се преразгледа Наредбата за местните данъци и такси в Сливен.

„Протестът се организира, за да покаже още веднъж, че гражданите на Сливен не трябва да плащат за греховете на минали управления, защото не е тяхна вината за лошото финансово състояние на общината”, каза за Topnovini.bg Доброслав Иванов, инициатор на подписката и регионален координатор на Национален фронт за спасение на България.

По думите му с организираната подписка е необходимо да се съберат една пета от гласовете на избирателите в Сливен, с което ще се поиска извънредна сесия на Общинския съвет, където съветниците да преразгледат решението си.

Снимка: topnovini.bg

„ Искаме намаление на данъка с 1 промил към онова 3.2, което приравни Община Сливен и недвижимите имоти към това на Община Бургас. Знаем, че икономическото състояние на Сливен е много далече от Бургас”, добави Иванов.

Той коментира, че няма закъснение с подписката и смята, че ако общинските съветници са честни към избирателите си,  следва  да намалят данъка, който вкараха в общината.

„Ако няма резултати, не остават много стъпки, освен отново протести”, каза още регионалния координатор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама