Бившият съветник на Тръмп си призна за провеждането на разговор с хакер

02:46, 11 мар 17 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият съветник на Тръмп в предизборната кампания Роджър Стоун, призна в интервю за "Вашингтон Таймс", че миналата година е провеждал личен разговор с хакер, свързан с атаката срещу Демократическата партия. Въпреки това той настоява, че разговорът е бил "съвсем невинен". Това информира БГНЕС.

"Беше толкова повърхностно, кратко и банално, че го бях забравил", коментира Стоун личната си комуникацията в "Туитър" с потребител на име Guccifer 2.0 - лицето, което бе свързано с хакерската атака срещу Националния комитет на демократите по време на предизборната кампания. Тогава румънският хакер сам призна, че е компрометирал НКД и че е допринесъл за хакването на публикуваните по-късно от "Уикилийкс" имейли.

Твърденията на Стоун, че разговорът им е бил мимолетен могат да се окажат обаче неверни. През август той е писал статия за "Брейтбарт Нюз", изтъкваща приноса именно на Guccifer 2.0 в хакването на виртуалната поща на Подеста, което е било поводът за първия им виртуален диалог. Седмица по-късно той е написал публично в "Туитър", че се "радва" на възстановяването на акаунта на хакера, който временно е бил премахнат. Два дена след това двамата са провели комуникация на лично съобщение, отново по инициатива на съветника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама