Гуардиола: Ако не спечелим трофей, сезонът ще е провал

10:36, 11 мар 17 / Спорт 25 178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ако не спечелим трофей през сезон, той ще е провал. Ако не нося отличи на клуба, няма да се задържа дълго тук“, коментира мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, предаде БГНЕС.

Във вторника „гражданите“ взеха само точка от домакинството си на Стоук и изостават от лидера във Висшата лига Челси с 10 точки, 11 кръга преди края на първенството. Те обаче продължават битката във ФА Къп и Шампионска лига. „Още от август бях наясно, че трябва да печеля трофеи тук. Работата на мениджъра се определя от резултатите. Знам, че съм поставил висок стандарт преди и сега виси на моите рамене да се справям с това. Аз обаче вярвам дълбоко, че резултатите зависят изцяло от нивото на игра и затова искам да ставаме все по-добри с всеки изминал ден“, сподели Гуардиола.

„В Байерн спечелих три титли на Германия и две купи, три пъти играхме полуфинал в Шампионска лига, но престоят ми бе определен за провал, защото така и не спечелихме турнира. Наясно съм, че работата на един треньор се оценява само по спечелените трофеи“, допълни наставникът на „гражданите“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама