Британски депутати държат сметка на Би Би Си за отразяването на Брекзит

08:44, 21 мар 17 / Свят 25 215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В писмото се предупреждава, че ако Би Би Си не се съобрази с това, бъдещето й може да се окаже под въпрос, предаде БГНЕС.

„Брекзит е най-важното политическо предизвикателство, с което се сблъсква страната ни… Би Би Си като национална радиосъобщителна корпорация има специални задължения да гарантира неговото възможно най-убедително, обосновано и честно отразяване. Изглежда Би Би Си не отговаря на този стандарт”, пишат депутатите.

Авторите на писмото изтъкват, че ако политиците и обществеността загубят доверие към компанията, то „бъдещето й ще се окаже под въпрос”.

Според недоволните депутати, Би Би Си се старае да угоди на онези, които гласуваха против Брекзит и затова поставя акцент върху разочарованието от резултатите от референдума. Така обаче, Би Би Си пренебрегва 52% от британците, които подкрепиха Брекзит.

Инициаторите на писмото смятат, че Би Би Си недостатъчно изтъква икономическите предимства на напускането на ЕС.

Заключението в писмото до Тони Хол е, че Би Би Си вреди на доброто име на цялото Обединено кралство пред световната общност, защото журналистическите материали формират отношението към Великобритания по света.

„Загрижени сме, че изкривявайки този образ и представяйки ни като ксенофобска и съжаляваща за решението да се напусне ЕС държава, Би Би Си подкопава усилията за формиране на новата ни роля в света”, заключават депутатите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама