Банков служител предотврати телефонна измама за 17 бона в Карнобат

10:16, 21 мар 17 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прозорлив банков служител е предотвратил телефонна измама в Карнобат, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Това е станало вчера, когато в местното районно управление той е подал сигнал, че притеснена възрастна жена иска да изтегли голяма сума пари – 17 000 лева от личните си спестявания. Установено е, че това е 67-годишна жителка на Карнобат. Тя заявила, че два часа по-рано на домашния си телефон получила обаждане от полицейски служител, който поискал съдействие за задържането на телефонни измамници.

Непознатият поискал жената да остави всичките си пари в торбичка до контейнер за смет, разположен на улицата в близост до дома й. Задържането щяло да се осъществи, щом измамниците вземели парите. Съпругът на 67-годишната потърпевша поставил според указанията сумата от 2500 лева в торбичка и я оставил на указаното място.

Впоследствие жената получила нови указания по телефона да изтегли спестяванията си, но била възпрепятствана от банковите и полицейски служители, като констатирала, че е жертва на телефонна измама по схемата „оказване на съдействие на полицията“.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама