Социални жилища ще правят в Стара Загора

10:50, 21 мар 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За промяна в решение на Министерски съвет от  18.09.2015 г. ще гласуват общинските съветници в Стара Загора. Според предложението на кмета Живко Тодоров, на Община Стара Загора е прехвърлено безвъзмездно право на собственост върху имот на  ул. "Мусала" №26 (бившата Метрология) за реализиране на проект „Дом за стари хора“.

Сключен е договор между Областния управител и кмета на община Стара Загора за безвъзмездно прехвърляне на собствеността при условия да не се извършват разпоредителни действия с имота, при евентуално нереализиране на проекта, Общината да прехвърли собствеността обратно на държавата.

През 2015 г. община Стара Загора започна подготовка за кандидатстване по процедура  „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 г.” на Оперативна програма „Региони в растеж“ . След проведено обществено обсъждане и изготвен доклад от работна група се стига до единодушно решение сградата на ул. „Мусала“ 26  да бъде включена в инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“ за изграждане на социални жилища. Заради необходимостта от осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение, е необходимо да бъде извършена промяна на решението на Министерски съвет за имота на ул. „ Мусала“ № 26 като вместо за реализиране на проект – Дом за стари хора,  сградите да се използват за реализиране на проект „Изграждане на нови социални жилища“ и за реализиране на „Други обслужващи социални дейности“, пише още в предложението на Живко Тодоров.

Той предлага на общинските съветници да бъде упълномощен да извърши всички необходими последващи действия, за да бъде извършена промяна в решението на Министерски съвет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама