Състезатели по уличен фитнес се готвят за Световното  

11:19, 21 мар 17 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С няколко турнира по уличен фитнес, които ще се проведат в различни части на София, всички любители на този спорт ще имат възможност да се класират на „Турнир за купата на София“. Най-добрите момчета и момичета ще имат възможност да представят България на Световното първенство по уличен фитнес.

То ще се проведе в края на месец юли в руската столица Москва. Там нашата страна ще може да изпрати двама участници при мъжете и една дама, съобщи БНР. 

Квалификациите ще бъдат в 5 отделни етапа - 4 квалификации и след тях е големият финал.

На 8 април е първото състезание - "Турнир Люлин", на 29 април е второто- "Турнир Герена и приятели", на 13 май - "Турнир Студентски град" и на 20 май- "Турнир Изгрев" . Финалната битка е на 3 юни във "Възраждане".

Председател на първия у нас клуб за уличен фитнес е легендарният гимнастик Йордан Йовчев. 

"Хората искат да спортуват на открито, изграждат се мултифункционални спортни площадки, които са безплатни за ползване от гражданите", каза Йовчев и обясни, че на турнири се явяват между 20 и 40 човека, които много сериозно се занимават и изпълняват съчетанията си на музика.  

От състезателите се иска да имат българско гражданство, навършени 16 години и да могат да пътуват самостоятелно в чужбина. 

Сред организаторите на "Турнира за купата на София" са първият официален клуб по стрийт фитнес в страната ни "STREET WORKOUT BULGARIA", Столична община и фондация „София - европейска столица на спорта 2018“. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама