Габриела Христова – Декова получи втори мандат като шеф на Административен съд – Ловеч

13:32, 21 мар 17 25 930 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 11 гласа „за“ Габриела Георгиева Христова – Декова за втори мандат административен ръководител – председател на Административен съд – Ловеч, съобщиха от ВСС, предаде БГНЕС.

Съдия Христова – Декова има над 17 години общ юридически стаж, от които над 10 години в органите на съдебната власт като съдия. В момента тя изпълнява функциите „административен ръководител – председател“ на съда.

Тя е мотивирана да кандидатства за длъжността водена от натрупания опит в първия й мандат на административен ръководител, а преди това и като заместник на административния ръководител на този съд. Тя стъпва на създадените добри практики в дейността на съда и неговото управление, както и на успешно изпълнените приоритети от Концепцията й за управление в предходния ръководен мандат.

В Концепцията й за стратегическо управление на съда за втори мандат тя извежда като основна цел продължаването на добрите практики в административното ръководство и на наложените положителни механизми за управление на съда, тяхното надграждане и усъвършенстване. Тя ще работи за повишаване на качеството и срочността на разглеждане и приключване на делата и на предлаганите административни услуги в съда, за подобряване на материално-техническата обезпеченост и развитие на използваните информационни технологии, за стриктен контрол на финансовата дейност, повишаване на прозрачността и информираността на обществото за дейността на съда, развитие на връзките с медиите и повишаване на доверието в съдебната система. Кандидатът набелязва мерки като контрол за спазване на сроковете за администриране и приключване на делата, провеждане на общи събрания или периодични срещи на съдиите за обсъждане на въпроси на приложимото материално и процесуално законодателство и на актуалната практика на ВАС. Предвид засилената роля на общото събрание за съдийското самоуправление, съдия Христова – Декова възнамерява вземането на управленски решения относно правораздавателната дейност на съда, да става след обсъждането им на общо събрание на съдиите. Друг приоритет в следващия й мандат ще бъде цялостното въвеждане на единната деловодно-информационна система на ВАС и административните съдилища и засилване на прилагането на електронното призоваване и връчване на книжа по електронен път на страните. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама