Започна ремонтът на ул. „Боряна” в „Овча купел”

14:01, 21 мар 17 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От понеделник започна изпълнението на цялостния ремонт на ул. Боряна в столичния квартал "Овча купел". Заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев провери организацията на работата и движение там.

Ремонтът ще обхване участъка от бул."Монтевидео" до ул."Любляна". Строително-ремонтните работи ще бъдат извършени за 40 дни при благоприятни атмосферни условия. Ще се изгради нова асфалтова настилка, на мястото на паважната, ще се ремонтират тротоарите и ще се изгради ново лед осветление.

Основната ни цел е извършване на цялостни ремонти на пътната инфраструктура за подобряване на уличната мрежа, каза зам.-кметът Крусев. По думите му предвижда се изграждането и на кръгово кръстовище на ул."Боряна" и "Монтевидео". То значително ще облекчи преминаването в района. Неговото изпълнение ще започне с изграждането на втория етап на ул."Монтевидео" от бул."Никола Петков" до ул."763". 

Снимка: Пресцентър Столична община

"След като миналата година изградихме първата част от бул."Монтевидео", тази година предстои работа по втората част, която е с дължина около 1.5 км. Строителството на бул."Монтевидео" ще започне след приключване на отчуждителни процедури. Важно за района е развитието на третия лъч на метрото, който ще има 4 метростанции на територията на район "Овча купел". Предстои до края на април да започне тяхното изпълнение", каза още Крусев. 

Главен изпълнител на ремонт на ул."Боряна" е "Трейс София" АД. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама