Северна Корея "потопи" US самолетоносач в пропагандно видео

15:21, 21 мар 17 / Свят 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северна Корея разпространи рекламиращо управлението на Ким чен Ун видео, в което се вижда потапянето на американски самолетоносач и свалянето на избухнал в пламъци бомбардировач. Това информира БГНЕС.

Виждат се и кадри от последния тест с балистична севернокорейска ракета, придружени от натрапващия се лозунг: "Нож ще се забие в гърлото на самолетоносача". Всъщност в пропагандното видео е "потопен" самолетоносачът "Карл Винсън".

Тази стъпка дойде след заканата на севернокорейския диктатор да превърне САЩ в "пепелище", след като напрежението между двете страни се засили.

По-рано този месец Пхенян предупреди американския президент Доналд Тръмп с ядрено унищожение, ако Америка изстреля дори един куршум срещу Северна Корея. "Корейската народна армия ще превърне в пепелища базите на агресия и провокации със своите недосегаеми ракти "Хвасонг" с ядрени бойни глави и надеждно ще защити сигурността на страната и щастието на нейния народ в случай, че САЩ и марионетните сили на Южна Корея изстрелят дори един куршум срещу територията на Демократична народна република Корея."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама