Окръжната прокуратура-Шумен протестира текстове от наредби за управление на общинските пътища

15:46, 21 мар 17 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура-Шумен протестира текстове в наредбите за управление на общинските пътища, приети от общинските съвети в Смядово, Върбица, Каспичан, Велики Преслав и Никола Козлево.

Наредбите определят реда и условията за придобиване в собственост, управление, ползване, изграждане, ремонт, поддръжка и финансиране на пътищата от общинската пътна мрежа. Това съобщиха от Окръжна прокуратура Варна.

В приетите местни наредби съществуват текстове, които противоречат на разпоредбите на актове от по-висока степен, каквито са Законът за пътищата и Наредбата на Министерския съвет за специалното ползване на пътищата.

Прокурорите атакуват текстове, свързани със срока на валидност на разрешенията за специално ползване на пътя чрез изграждане на рекламни съоръжения, крайпътни заведения и пътни връзки с тях.

Установени са Незаконосъобразни разпоредби в общинските наредби, които се отнасят  до  отстоянието от пътя до рекламни съоръжения, както и в специалните минимуми и максимуми на предвидените санкции в актове от по-висока степен е устаовила проверка, разпоредена от  Върховната административна прокуратура.

Петте протеста са подадени чрез общинските съвети до Административния съд в Шумен.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама