Деца от пет държави работят по проект срещу дискриминацията и социалната изолация

16:09, 21 мар 17 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Участници в европейски  проект по програма „Еразъм плюс“ посетиха Община Сливен. Те се срещнаха със заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков. Около 40 деца от Италия, Полша, Румъния, Турция и от ОУ „Христо Ботев” - Сливен участват в проекта „Не на дискриминацията и социалната изолация”.  Общата цел на проекта e насочена срещу манталитета за неуважение и нетърпимост към определени групи от хора, като се повишава информираността от ужасните последици на агресивно поведение в училище.

Директорът на училище „Христо Ботев“ - Денко Делчев, заяви, че темата е особено актуална и работата по проекта може да помогне за преодоляването на дискриминацията и социалната изолация.

„Децата ще имат възможност да работят по темата, да обменят опит, да създадат нови приятелства. Всички ще работим по тези проблеми само на една скорост, защото само заедно можем да се справим с дискриминацията и социалната изолация“, каза Делчев.

Заместник-кметът Стоян Марков изрази задоволство, че проект на сливенско училище се изпълнява по програма „Еразъм плюс“ и се надява повече училища да кандидатстват по европейски програми, за да реализират проекти на територията на общината.

Зам.-кметът Пепа Чиликова приветства гостите и заяви, че темата за различието е особено важна в днешно време и се надява децата да обменят положителен опит как в техните страни се справят с агресията и работят за повишаване на толерантността към различните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама