Анкара иска от САЩ да отменят забраната за електронни устройства от турски летища

16:21, 21 мар 17 / Свят 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анкара съобщи, че ще поиска от Вашингтон да отмени забраната за качване на борда на електронни устройства по-големи от мобилен телефон от десет летища в Турция, Близкия изток и северна Африка. Това съобщават АПФ и ТАСС, цитира БГНЕС.

„Ние подчертаваме особено това как тази мярка няма да е от полза за пътниците и стъпки за отмяната й или за облекчаването й трябва да бъдат взети“, заяви турският министър на транспорта Ахмет Арслан, според когото решението на САЩ е „погрешна мярка“.

„Много по-полезно би било тези устройства да се намират при пасажерите. Те могат да продължават работата си и по време на полета“, посочи Арслан.

По-рано днес американските власти публикуваха разпореждане, с което се забранява на пътници, летящи за САЩ от десет летища в Турция, Близкия изток и Северна Америка, да взимат със себе си в салона на самолета електронни устройства, по-големи от мобилен телефон. Това включва, лаптопи, айпади, електронни книги и други. Според правилото те трябва да се пренасят единствено в багажното отделение. Освен Турция, мярката засяга и Египет Йордания, Катар, Кувейт, Мароко, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама