На благотворителен търг СУ "Св. Кл. Охридски" в Добрич събра почти 13 000 лева

17:27, 21 мар 17 25 695 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 13 000 лева събра училището по изкуства СУ "Свети Климент Охридски" в Добрич на благотворителен търг. Целта му бе да се наберат средства за изграждане на модерен Образователен център по природни науки и математика. Присъстващите имаха възможността на наддават за картини и предмети на изкуството, дело на настоящи и бивши възпитаници и преподаватели в училището.

Фоайето на втория етаж на училището се изпълни с десетки родители, преподаватели, представители на бизнеса, на местната власт, ценители, които подкрепиха благородната Търгът бе воден от Стефка Василева - преподавател в училището, и Тодор Дралчев - председател на Училищното настоятелство.

 

Директорът Маргарита Манева припомни, че през миналата година СУ "Свети Климент Охридски" спечели финансиране на проект "Училище на бъдещето" от фондация "Америка за България". От 270 проектни предложения добричкото учебно заведение бе сред 14-те финалисти. Проектът е на стойност 200 000 лева, като 75 процента или 150 000 лева е финансирането от фондацията. Останалите 25 процента или 50 000 лева са съфинансиране. Община Добрич е осигурила 30 000 лева, за което директорът благодари с думите: "Това е много показателно, че Общината е отворена към повишаване качеството на образованието". Със съдействието на Училищното настоятелство са събрани 10 000 лева. Целта на търга бе да се осигурят останалите  10 000 лева.

 

От продадените на него предмети на изкуството са набрани близо 13 000 лева. Сред най-скъпо продадените са триптих "Пролетно небе" на преподавателя в СУ "Свети Климент Охридски" Велина Христова и гайда, всеки от тях продаден за по 1 000 лева.

Купуването на картини и други произведения на изкуството продължава, добави Маргарита Манева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама