Поща с взривно вещество е била изпратена на Йерун Дейселблум

19:57, 21 мар 17 / Свят 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пощенски пакет с експлозив в него е бил изпратено до председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум. Това информира АПФ, цитира БГНЕС. То обаче не е успяло да стигне до получателя, тъй като е бил прихванато от полицията. Това заяви неговият говорител, ден след като гръцките власти откриха осем подозрителни пакета, изпратени до европейски представители.

„Мога да потвърдя, че министър Дейселблум е бил мишена на поща с бомба“, заяви Коен Гелинк. „Въпреки това тя е била прихваната“, посочи той, без да уточнява дали експлозивът е бил част от намерените от полицията в Атина.

В понеделник властите в гръцката столица откриха осем подозрителни пакета в централния офис на пощата в града. Новината дойде, след като миналата седмица групата „Заговор на ядрата на огъня” изпрати колети с взривни вещества до централата на Международния валутен фонд (МВФ) в Париж и до германското финансово министерство. При инцидента във френската столица пострада една жена, а президентът Франсоа Олан определи случилото се като атентат.

Въпреки че от гръцките власти не уточниха до кого са били изпратени пратките, източници заявиха, че това са хора от Еврогрупата и други международни институции. Според тях устройството на взривния механизъм при бомбите до МВФ и германското министерство са сходни с тези на откритите в понеделник пакети. За да е по-вероятно пощата да бъде отворена като податели са посочени служители от гръцкото икономическо министерство или университетски служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама