Пловдив връща акциите на панаира, защото хората го искали

13:07, 27 апр 17 25 492 Шрифт:
Автор:

Очаквано, сделката за приемане на 20% държавен дял в "Международен панаир Пловдив" АД беше развалена с гласовете на 39 общински съветници от пловдивския общински съвет. Причината е, че изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на ГЕРБ да се откажат от решението, взето преди две седмици.

"Решенията, който вземаме трябва да кореспондират с очакванията на пловдивчани. Решението ни беше правилно към онзи момент, но сега според хората ситуацията се е променила", беше водещият мотив, който кметът Иван Тотев изтъкна за променената на 180 градуса политика.

Дебатът в общинския съвет на Пловдив беше бурен и емоционален. Той започна с изказване на Иван Петков от БСП, който цитира думите на Славейков "Не сме народ, а мърша". "Ще станем свидетели на поредната политическа шизофрения. Най-лошото е, когато леките жени могат да бъдат по-достойни от политиците. Надявам се това да е последното ни решение по този казус. Радвам се, че акъла на някои хора дойде навреме и разума надделя", каза червеният Петков, който е известен критик на Гергов вътре в самата партия БСП.

"Нито мотивите, с които беше отстоявана сделката, нито мотивите за оттеглянето говорят за последователност и принципност. Може би вече Георги Гергов не е любимец на властта-вчера е бил, а днес вече не. Най-меко казано Пловдив се озова в много неприятна позиция", заяви Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив".

Според групата на патриотите решенията на предната сесия и сега не се взимат след дебат между общинските съветници. "Ние ставаме изпълнители на нечия чужда воля. Питаме се-ние имаме ли в Пловдив избран кмет или кметски наместник. Не е приятно за втори път пловдивския общински съвет да мие нечии чужди ръце", категоричен беше Слави Георгиев от "Обединени патриоти".

Георги Колев от ЗС "Александър Стамболийски", който на последната сесия беше най-яростният защитник за приемане на сделката и днес не се отрече от думите си. "Като пловдивчанин обаче ми възниква един въпрос. Кое прави тази сделка токсична за Пловдив, а не е опасна за Варна. Мъдро беше сега да приемем сделката, за да поправим грешката от 2016. Два пъти по-мъдро беше да изнудим собственика на панаира и да си върне Пловдив това, което е загубил", допълни Колев.

Предложението на кмета Иван Тотев беше подкрепено от цялата група на ГЕРБ, Кауза Пловдив, МК "Здравко Димитров", Съюз за Пловдив и Реформаторски блок, както и един съветник от БСП. Против се обявиха четирима съветници от БСП. Въздържал се гласуваха тримата от ЗС "Александър Стамболийски".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама