33-ма зрелостници на Езиковата в Хасково получиха шпрахдиплом

07:29, 09 май 17 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

33-ма зрелостници от ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково получиха немски дипломи на церемония в двора на Градската художествена галерия "Атанас Шаренков".

 

Дипломите бяха връчени снощи от Йорг Каснер, координатор на програмата за изпита по немски език за България и Сибиле Шабанска, отговорник по програмата за Хасково. Зрелостниците бяха поздравени от директора на гимназията Деян Янев. Приветствие към абитуриентите отправиха Йорг Каснер и Сибиле Шабанска.

Изпитът за шпрахдиплом се провежда в края на месец ноември-началото на декември и се състои от две части: устна и писмена. За разлика от резултатите от писмения изпит, които излизат с месеци по-късно, при устния изпит резултатите се разбират веднага, обясни пред „Училищен вестник - Златаров" учителят по немски език Катенка Ласкина.

 

Немските дипломи се връчват в гимназията повече от 20 години.  Дипломата е световно признато свидетелство за владеенето на немски език на академично ниво. Най-висок резултат на изпита е постигнала зрелостничката Ваня Храмова.

След церемонията за гостите бе организиран коктейл.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама