Мият със сапун паметници в Морската градина

08:30, 09 май 17 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредица от събития, обединени под мотото „Аз съм в Европа“, ще бележат днес 10-годишнината от членството на България в ЕС. Инициатор е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, а избраното място е Алеята на Възраждането в Морската градина на Варна.

В 13,30 ч. в началото на алеята ще бъде монтирана арт инсталация „Аз съм в Европа“ в която всеки от гражданите и гостите на града да може да се снима и да качи снимките си в социалните мрежи с #АзСъмВЕвропа.

В 14 ч. започва дискусионен форум на тема „10 години членство на България в ЕС“ с участието на евродепутата Емил Радев, клуб „Европейски мост“ към Общинския детски комплекс във Варна, клуб „Приятели на Европа“ към СУ „Яворов“, клуб „Млад журналист“ към ОУ „Васил Левски“, студенти и ученици от Варна. Час по-късно на Алеята на Възраждането ще се проведе и открито дискусионно студио на тема „Аз съм в Европа“, в което ще участват младежи и журналисти.

Програмата предвижда и флашмоб „Красива Европа“ , по време на който със сапунена пяна ще бъдат почистени постаментите на 14-те паметника на Алеята на Възраждането.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама