Плевенски шахматисти с два медала през почивните дни

08:34, 09 май 17 / Спорт 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В три шахматни турнира участвуваха през почивните дни състезатели на „Спартак Плевен XXI“, съобщават от тима. Най-малките състезатели от плевенския клуб се представиха удспешно на традициония детски турнир „Слънцата на Трявна“. Той се състоя на 7 и 8 май в град Трявна. В досегашните пет издания на турнира трима от „Спартак Плевен XXI“ – Румен Кънчев, Владимир Върбанов и Кристиян Георгиев, са го печелили през различните години.

Тази година в надпреварата се включиха петима участници. В групата до 8 години Мартин Попов постигна втори резултат и спечели сребърния медал. С бронзов медал се пък се окичи Кристиан Милев в групата до 12 години. И двамата са ученици в НУ „Христо Ботев“, където тази година функционира школа по шахмат. При момчетата до 10 години Александър Георгиев и Велислав Великов станаха съответно 5-ти и 7-ми, а при 12- годишните момичета Катрин Нинова пък се класира на 4-то място.

В столица на шахмата  се превърна град София през почивните дни. Първо в градинката пред Народния театър на открито се състоя първият от новоучередена национална верига но турнири по блиц. Участниците бяха от всички възрасти, като бяха разделени в три турнира в зависимост от своето ЕЛО. Турнирът предизвика огромен интерес и също не мина без плевенско участие, като в „Турнир-Б“ Светозар Цеков се класира на 8-мо място от 72 участници.

Също в София от 6 до 8 май в Националната спортна академия  се състоя турнир по класически шах за „Купа Средец“. Много добре се представи Петьо Маринов, който е и председател на „Спартак Плевен XXI“. Макар и с един от най-ниските коефициенти, той успя да да завърши турнира непобеден, постигайки 1 победа и 5 ремита, като две от ремитата му бяха с гросмайстор Владимир Димитров и международния майстор Огнян Тодоров.

Следващото шахматно състезание е кфалификационен турнир за Държавно първенство до 8 и 10 години на Северозападна зона. Той ще се състои на 13 и 14 май в хотел „Ростов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама