Откриват фестивала на спектакли за деца в Търговище

09:31, 09 май 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес до 12 май Търговище ще бъде домакин на XVIII издание на Международния фестивал за спектакли за деца “Вълшебната завеса”. Той ще премине под мотото “Игрите на въображението”. Организатори на събитието са Министерство на културата, Община Търговище, Драматичен театър – Търговище и Сдружение “ Вълшебната завеса”.

Официалното откриване на събитието е днес, като в 10 часа ще започне карнавално шествие в центъра на града, а веднага след това пред драматичния театър ще има площадна приказка "Момичето-кукла" на "Жар" театър. 

"Заявки за участие в конкурсната програма изпратиха над 40 театри от страната и чужбина.  Селекционерът Веселина Гюлева  определи 15 заглавия, които попадат в основната програма на театралния фестивал.  Сред тях са трупи от Русия, Турция, Чехия. Традиционно участие има и младежки театър „Йон Креанга“ от  Румъния." обявиха от търговищкия театър.

Домакините ще играят първата постановка в първия ден на фестивала. На основната сцена на Драматичния  театър в 11.15 започва "Тримата братя и ламята" от Кольо Карагеоргиев. Постановката е на Съби Събев. От 15 часа гостите от Драматично-куклен театър”Константин Величков” Пазарджик ще представят "Пат-пат"  на камерна сцена, а от 16.30 зрителите ще могат да гледат "Мечо Пух" на Държавен куклен театър – Варна на основната  сцена.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама