Местят големия концерт в Пловдив за деня на Европа

10:13, 09 май 17 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поради прогнозата за дъжд в следобедните  часове, концертът на световно известния гръцки изпълнител Лакис Халкяс и оркестъра на Държавното музикално училище в Комотини по повод Деня на Европа – 9 май се мести от  Римския стадион  в Концертна зала , пл.Централен 1.

Началният час 18 часа се запазва.

Изпълнителите са специални гости на града по повод празника и във връзка с реализирането на съвместен проект с АМТИИ - Пловдив. Програмата на концерта ще бъде от две части. В първата част Jazz Big Band на училището ще изпълни музика и песни от композиторите Henry Mancini, Ruiz and Gimble, Duke Ellington, Billy Joel и други.  Във втората част, световно известният певец на гръцка народна музика Лакис Халкяс, заедно с ансамбъл, състоящ се от хор, струнен оркестър, брас група и народен оркестър ( бузуки) ще изпълнят песни от композиторите Микис Теодоракис, Янис Маркопулос, Udo Jurgens, Bregovich, както и образци от  гръцкия и българския фолклор.

Денят на Европа е празник на Европейските общности, на единството и мира на стария континент. Отбелязва се на датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама