Поредица от събития за Деня на Европа в Русе

10:55, 09 май 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният информационен център – Русе  организира  днес, на площад „Свобода“, пред Община Русе, музикално- информационно събитие „Европа в Русе“, посветено на Деня на Европа.

С концерт от класически произведения на европейски композитори в изпълнение на оркестъра на Държавна опера – Русе под диригентството на Владимир Бошнаков ще бъде отбелязан празника на Европейския съюз. Музиката на Йохан Щраус, Панчо Владигеров, Петко Стайнов, Йоханес Брамс, Антонин Дворжак ще звучи от 19 до 20 часа безплатно за русенци.

По- рано, от 17.30 до 19 часа гражданите ще имат възможност да се запознаят с проектите на Община Русе, които са реализирани в града с финансовата подкрепа на Европейските структурни и инвестиционни фондове до сега. Областният информационен център ще раздава информационни материали за актуални и предстоящи процедури.  Публиката ще бъде ангажирана в забавна викторина с награди.  

Областният информационен център – Русе кани русенци да празнуват заедно с него Деня на Европа и да преживеят удоволствието от хубавата музика.

От 16:00 часа днес, пред Паметника на Свободата, по проект на Община Русе ще се проведе събитие, посветено на 10 години от членството на България в ЕС - "Евромозайка". Малчуганите ще изпишат с балони - 10 години в ЕС. При много силен дъжд, събитието няма да се състои. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама