Нетаняху: Милиони хора по света почитат паметта на борците за освобождението от нацизма

11:11, 09 май 17 / Свят 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху поздрави руския президент Владимир Путин със 72-та годишнина от Победата във Великата отечествена война, отбелязвайки подвига на съветския народ в борбата с нацизма. Това съобщи ТАСС.

Това се казва в писмо, публикувано на официалната страница на израелското външно министерство в Туитър.

„Героичната победа на Червената армия завинаги ще бъде увековечена в историята на евреите като край на систематичното преследване и унищожаване на евреите в Европа и освобождаването на оцелелите от концентрационните лагери в Полша и Германия“, се казва в поздравителното послание.

„Трудно можем да си представим как би изглеждал светът днес, ако не беше невероятната жертва на руския народ. Днес милиони хора по цял свят се събират, за да отдадат почит на смелите мъже и жени, които се бореха за освобождаването на света от нацистката тирания“, добави Нетаняху.

Той отбеляза, че израелците също се присъединяват към тържествата в чест на Деня на победата. По случай празника в Израел, както и в предходните години, ще се проведат шествия, в които ще вземат участие облечени във военна униформа ветерани. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама