В Добрич се чака с дни за регистрация на кола в КАТ  

12:53, 09 май 17 25 2979 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поне ден-два отнема регистрацията на кола в КАТ-Добрич алармираха читатели на Topnovini.bg. Всяка сутрин има огромни опашки и немалко от чакащите на тях не успяват да регистрират автомобила си същия ден.

„Човек трябва отпуска да си вземе, за да си оправи документи в КАТ”, „... Там можеш да се ожениш да забременееш да родиш детето ти да влезе в пубертета и още да чакаш на опашка ...”, написаха потребители в социалната мрежа.

„Така е от 7:30 до към 9:30, после опашката продължава предимно на 8-мо гише” и „На 8-мо гише има само един служител , системата спира за по 2-4 часа на ден. И като излязат в почивка остават 5 часа , в които се обслужват клиенти. Много бавна история”, гласят другите коментари. ”Такава лудница не помня, а съм регистрирал не една кола... „, пише в социалната мрежа друг клиент. „Всичко се прави умишлено за да може частна фирма да влезе и да управлява регистрациите”, коментира друг.

”Трябва да си вземеш отпуска, за да си регистрираш колата”, „Съпругът ми си взе отпуск в петък, за да регистрира колата, не успя.В понеделник отиде по-късно на работа, за да я регистрира, не успя.Във вторник остави колата пред КАТ в 7.30 ч. на регистратор. Взе я в 11-11.30 ч. Опашки ли е нямало?... През задния вход ли са влизали....
Всички знаем как става, ама защо да е така?” са част от другите коментари.

„Всички гишета в КАТ-Пътна полиция са с по един човек, тъй като има незаети места в щата. Очаква се да бъдат обявени конкурси за вакантните места, но не се знае кога те ще бъдат заети. Още повече, че новите служители ще трябва да бъдат обучени”, обясни началникът на КАТ – Пътна полиция Жулиян Минев. Той каза, че има уверение от ръководството на областната дирекция на МВР, че ще се задейства процедурата за наемане на служители за Пътна полиция.

Докато щатът бъде запълнен обаче, очевидно, ще има опашки пред КАТ. Сутрин – към 7,30 часа, пред службата има между 50 и 70 чакащи. Много от тях чакат от много по-рано. Повече от 80 души на ден обаче служителите трудно могат да обслужат. Така, всеки ден поне 20 клиенти се отлагат за следващия и за тях одисеята по регистрацията на автомобил продължава поне два дни.

„Разбирам негодуванието на клиентите, но нищо не мога да направя. Трудно е, при условие, че има недостиг от служители”, коментира Минев. По думите му, проблемът ще се задълбочи, тъй като предстои пенсиониране на служителка, а идва и времето за отпуски през лятото.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама