София Владимирова е новият председател на СЕМ

13:23, 09 май 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

София Владимирова е новият председател на Съвета за електронни медии (СЕМ). Изборът се проведе днес - 9 май 2017 г., съобщиха от СЕМ. На трето поредно заседание, в изпълнение на изискванията на чл. 37, ал. 2 и ал. 3 от Закона за радиото и телевизията, четирима от членовете на регулатора гласуваха за кандидатурата на София Владимирова. 

Мандатът на председателят на СЕМ е една година. Първоначално кандидатурите бяха две -Владимирова и на Розита Еленова. На първото заседание преди обяд не бяха избрани нито едната. По-късно Еленова се отказа от надпреварата.

София Владимирова завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски” с магистърска степен по журналистика, специалност „Телевизионна журналистика”.

Започва кариерата си, още като студент, в Българско национално радио, програма „Христо Ботев“. Повече от 10 години е репортер и сценарист, участва в творческите процеси, свързани с подготовката и създаването на множество хитови телевизионни продукции. Сред тях са предаванията „Сблъсък“, „10-те най“, „Мюзик айдъл“, „Рекламна пауза“ и др.

От септември  2009 г. до април 2010 г. е директор на Дирекция „Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация“ в Министерство на външните работи. От април 2010 г. до юли 2013 г. е член на Съвета за електронни медии, избрана от Народното събрание. Вторият си мандат като член на СЕМ от парламентарната квота започва от 27 април 2016 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама