Екоинспектори провериха над 100 обекта в Плевенска област

13:35, 09 май 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екоинспектори са извършили  100 проверки на 81 обекта в Плевенска област през април, съобщава Регионалната инспекция по околната среда и водите/. Дадени са 31 предписания и са съставени 11 акта за установени административни нарушения. Издадени са и три наказателни постановления. Издадено е едно наказателно постановление за налагане на текуща санкция за замърсяване на воден обект, а една санкция е отменена.

През април са събрани суми по издадени наказателни постановления в размер на 200 лв. и от НАП – 610 лв. Събраните от наложените санкции са 335 лв.
През периода в РИОСВ  Плевен са постъпили 8 сигнала и 1 жалба. По тях са предприети съответните проверки, като е установено, че един от сигналите е основателен, 4 неоснователни, 2 са препратени по компетентност, по един предстои проверка.

Извършени са 18 проверки във връзка с контрола по изпълнение на задълженията за поддържане на чистотата на общинската и републиканската пътна мрежа. Дадени са 7 предписания на кметове на общини за почистване на замърсявания (локални сметища) в сервитута на пътната мрежа.

 

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама