„Безсмърният полк“ премина през Бургас по случай 9 май

13:39, 09 май 17 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко стотици души в Бургас се включиха в тържественото честване на Деня на победата над фашизма – 9 май. Много руснаци и по-малко българи се присъединиха към шествието на известния „Безсмъртен полк“, което премина по улица „Александровска” и завърши на площад „Тройката”. Там, на паметника „Альоша“, бях поднесени венци и цветя в знак на признателност към загиналите герои, дали живота си за победата. Руските граждани, повечето постоянно пребиваващи у нас, носеха знамето на страната си и снимки на загинали във Втората световна война техни роднини.

В честването се включиха почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев, зам.-кметът Красимир Стойчев, зам.-председателят на Общинския съвет Георги Дражев и др. От партиите най-голямо присъствие имаше БСП начело с новия депутат и все още общински и областен лидер на партията Николай Тишев. Там бяха и зам.-председателите на БСП-Бургас Живко Господинов и Тодор Ненов.

Денят на победата и Денят на Европа бяха отбелязани и в Царево с поднасяне на венци и цветя  пред паметната плоча на загиналите във Втората световна война.

Честването на 9 май в Царево. Снимка: Община Царево

По повод Деня на ученическото и местно самоуправление учениците Мирослава Пивчева и Николета Стаматова, изпълняващи длъжността Секретар на Община Царево и Директор образование и култура, бяха водещи на събитието, а кметът Георги Лапчев, заедно с днес изпълняващия длъжността кмет Симеон Стоянов, ученик от XII клас на СУ „Никола Йонков Вапцаров“, поднесоха венец пред паметната плоча.

Всички присъстващи в Царево отдадоха своята почит към загиналите с едноминутно мълчание.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама