Ефективна присъда от 3, 4 г. лишаване от свобода получи Митко, който уби мъж пред WC в Шумен

14:15, 09 май 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шуменският окръжен съд осъди на 3, 4 г. лишаване от свобода 51-годишния Митко М. от Шумен, който уби 78-годишния Фахредин С. пред обществена тоалетна в Шумен.

Наказанието си подсъдимият ще изтърпи при общ режим. С присъдата си състав на Шуменския окръжен съд уважи частично гражданските искове на съпругата и трите деца на починалия, на които Митко М. ще заплати общо 40 000 лв. кръвнина.

На 7 май 2016 г. между стопанисващия тоалетната на кооперативния пазар в Шумен и  Фахредин С. възникнал конфликт, след като Фахредин отказал да плати 50 ст. за ползването на обществената тоалетна. Той блъснал арендатора й - инвалид с протеза на крака, който паднал на земята. Съпругата на арендатора потърсила помощ от подсъдимия Митко М., който със съпругата си продавал на пазара дребни вещи. 

Виновникът за свадата Фахредин С. си тръгвал, когато подсъдимият го ударил с юмрук в главата. От удара  мъжът паднал на земята, ударил главата си в плочките и изпаднал в безсъзнание. По спешност бил приет в болницата в Шумен. Въпреки положените грижи и лечение на 28 юни 2016 г. Фахредин починал.

Според заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза причина за смъртта на Фахредин С. е тежка закрита черепно-мозъчна травма. След удара до момента на смъртта лекарите не успели да изведат Фахредин от състоянието на кома.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама