Ученици поеха за ден ръководството на Община Сливен

15:21, 09 май 17 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици поеха ръководството на Община Сливен днес.  Инициативата е по повод Деня на младежкото самоуправление, който отбелязваме всяка година на 9 май. 

Местата на кмета Стефан Радев, на председателя на Общинския съвет Димитър Митев, на заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков и на секретаря Валя Радева бяха заети от представители на Общинския младежки съвет в града.

Мария Събева от ППМГ "Добри Чинтулов" пое функциите на кмета Стефан Радев. Даниела Иванова от Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" зае мястото на председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

Заместник-кмет по финанси през днешния ден е Михаела Русева от ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков",  Кирил Шахъмов от ППМГ "Добри Чинтулов" е заместник-кмет по икономическо развитие, а Ивайло Киров, също от ППМГ "Добри Чинтулов" - заместник-кмет по хуманитарни дейности. Мартин Анастасов от ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков" е заместник  на секретаря на Общината Валя Радева. Директор на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" е Даниела Стоева.

Експертът в Младежкия дом Анелия Иванова коментира, че целта на инициативата е младите хора да застанат на мястото на управляващите и да почувстват какво е да управляват. "Възможност като тази е много ценна за тях, защото те виждат отблизо как протича един работен ден и разбират трудността на управлението. Освен това, младите хора могат да предложат решения, които много често са ценни като мнение. По този начин управляващите чуват гласа на младите хора", каза Анелия Иванова. Тя добави, че целта на самоуправлението е да се приобщят учениците към идеята, че успехът зависи от всеки, от личната инициатива и мотивация, от търсенето на повече възможности да се обединят всички, от общата воля за личностно и обществено развитие.

Младежки дом - Сливен също има нов директор днес. Това е Стефани Дечева от ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама